Een groendak van Sedumplaza kent veel voordelen. Het zorgt namelijk voor voordelen op zowel economisch als op ecologisch vlak. Zo kan het dak, naast dat het er natuurlijk enorm leuk uit ziet, ook verschillende zaken beter doen dan een normaal dak. In dit blog artikel vertellen we u daarom graag alle voordelen van een groendak.

Het absorberen van regen

Een dak van levende organismen zorgt ervoor dat regen goed opgevangen wordt. Het regenwater wordt namelijk opgevangen en gebruikt voor de planten. Hierdoor vertraagt het de afvoer naar het riool en wordt het regenwater al direct gezuiverd. Dit resulteert in een stabiel grondwaterpeil. De regen zal namelijk niet allemaal tegelijk weglopen, waardoor de grond niet direct met een overspoeling aan water te maken krijgt.

Planten zorgen voor een schone lucht

Op het moment dat u een groendak laat plaatsen door Sedumplaza, zorgt u er direct voor dat er schonere lucht ontstaat. De planten op het dak zorgen er namelijk voor dat fijnstof gefilterd wordt. Hierdoor wordt de CO2 uit de lucht omgezet in zuurstof. U draagt met een dak van planten daarom direct mee aan de luchtzuivering rondom de woning.

Een verhoogt rendement op zonnepanelen

Een ander voordeel van een groendak is dat het de temperatuur op het dak aanzienlijk kan verlagen. Hierdoor wordt het rendement van zonnepanelen hoger. Dit komt doordat de zonnepanelen meer energie kunnen halen uit de zonnestralen, omdat ze een lagere temperatuur hebben. Daarnaast zorgt het groen ook voor een extra isolatielaag. Hierdoor blijft het op zolder lekker koel en hoeft u ook minder energie te verbruiken. Dit scheelt daardoor dubbel op de energierekening!

Een dak met een lange levensduur

Een groendak biedt een goede bescherming tegen verschillende weersinvloeden. De zon, regen of sneeuw heeft weinig invloed op het dak. Hierdoor wordt de levensduur van het dak verdubbelt. Het dak kan daardoor gemakkelijk 60 jaar mee. De investering in een groendak is daarentegen al veel eerder terugverdient. Dit kan al na 8 jaar terugverdiend zijn. Hierdoor is het een zeer voordelige keuze!