Je tuin mooier maken met decoratieve bomen

 

Naast decoratieve planten staan decoratieve bomen ook heel mooi in je tuin. Als je een groot huis hebt met een hoog plafond kan het ook mooi staan in je huis. Een boom hoeft trouwens niet groot te zijn om mooi te zijn. Decoratieve bomen komen van over de hele wereld. Ze kunnen komen uit Japan, China, Frankrijk of gewoon uit Nederland. Je kan ze overal plaatsen als het maar mooi staat. Naast decoratieve bomen kan je ook normale bomen neerzetten in je tuin, of je kan ze juist laten groeien in je tuin. Als je van fruit houdt en niet altijd zin hebt om naar de supermarkt te gaan voor fruit dan kan je fruitbomen neerzetten.

Er zijn heel veel verschillende soorten fruitbomen. Een paar voorbeelden hiervan zijn: appelbomen, kersenbomen, pruimenbomen en perzikbomen. Vaak als het uit je eigen tuin komt smaakt het nog lekkerder. Deze bomen vragen natuurlijk wel om wat verzorging. Uit deze bomen groeien niet door het hele jaar heen fruit. Kersen groeien bijvoorbeeld alleen in de lente en de zomer. Je hebt er dus niet het hele jaar plezier aan.

Verschillende soorten decoratieve bomen

Er zijn veel verschillende soorten decoratieve bomen. De een is groter dan de ander en de een is mooier dan de ander. Er zijn grote verschillen en de een zal een boom mooi vinden en de ander niet. Sommige bomen zullen bij jouw tuin passen en andere weer niet. Als je niet een al te grote tuin hebt of je houdt meer van grotere bomen, dan is deze lijst van bomen ideaal voor jou. Ik heb een lijst gemaakt van een paar mooie en wat kleinere bomen die je in de tuin kan zetten. Als eerste ga ik het hebben over het Krentenboompje. Een krentenboompje is een best kleine boom. In de herfst heeft de boom een mooie rode kleur. Dit vind ik zelf persoonlijk heel erg mooi. In het voorjaar komt de boom tot bloei en heeft het mooie witte bladeren. Dit zorgt ervoor dat dit boompje zowel mooi is in de herfst als in de lente en zomer. Van deze boom heb je het hele jaar plezier.

Als tweede ga ik het hebben over de Duivelswandelstok. Ondanks dat de naam niet zo mooi is, is de boom zelf wel wonderschoon. Deze boom kan in 10 jaar 3 meter lang worden. Het is een makkelijke boom die niet voor veel problemen zorgt.

De boom heeft gedoornde takken. Dit zorgt ervoor dat de boom er in de winter extra mooi bij staat. Als laatste ga ik het hebben over de Judasboom. Deze boom kan 4 meter hoog worden, wat best hoog is. Het is een boom die in de lente en zomer het mooist is. In het voorjaar krijgt de boom een felroze kleur die enorm mooi is. De boom heeft hartvormige bladeren. Het is dus ook een romantische boom. Naast dat de boom romantisch is blijven de bladeren de hele zomer mooi en krijgen ze in de herfst een warm gele kleur. Deze boom blijft het hele jaar mooi, maar in de zomer is en blijft de boom het mooist.